Grappigspel.nl

Veel leuke drankspelletjes, feitjes en spelregels!

Vingeren

Dit spel lijkt heel erg op het spel Vijven/Fiven

Een heel erg gemakkelijk drankspel waarbij je niets anders nodig hebt dan één vinger en een paar vrienden.

Doel: Het doel van het spel is het aantal vinger te raden dat op het glas zal liggen.

Uitleg: Ga in een cirkel zitten en leg allemaal 1 vinger op het glas/kan. De eerste speler begint het spel door één voor één het aantal vingers op te tellen. Als het aantal vingers bepaald is dan kan het spel beginnen. Direct nadat het aantal te behalen punten is genoemd roept hij het aantal vingers dat hij verwacht dat na het spelen van de ronde nog op het glas liggen. Net voordat de speler die aan de beurt is het aantal vingers roept, mag iedereen bepalen of hij zijn vinger laat liggen of van het glas trekt. Als het totaal aantal punten overeen komt met het aantal vingers op het glas dan is deze speler uit het spel. Op het moment dat speler 1 is geweest, begint direct speler 2 etc. etc.

Uiteindelijk zullen er 2 spelers overblijven en als snel heeft 1 iemand verloren. Dit spel speel je normaal gezien met bier en degene die verliest moet zijn biertje in 1x leegdrinken (ad fundum).

Hopelijk kunnen wij snel een instructievideo op ons Youtube kanaal plaatsen, zodat het nog eenvoudig wordt op dit spel te spelen. Veel plezier!

%d bloggers liken dit: