Grappigspel.nl

Veel leuke drankspelletjes, feitjes en spelregels!

Fiven / Vijven

Een heel erg gemakkelijk drankspel waarbij je niets anders nodig hebt dan je hand en een paar vrienden.

Doel: Het doel van het spel is het aantal punten raden dat iedereen uitsteekt in een beurt. Een gesloten hand is 0 punten, een open hand is 5 punten. Vandaar de naam Fiven / Vijven Stel je speelt met 5 spelers dan is het maximaal te behalen aantal punten dus 25.

Uitleg: Ga in een cirkel staan en steek allemaal 1 arm uit met een gesloten hand. De eerste speler begint het spel door met zijn vuist op de vuisten te tikken van de overige spelers en benoemt hierbij het aantal punten. Speler 1, 5 – Speler 2, 10 – Speler 3, 15 – Speler 4, 20, hijzelf 25. Zo weet iedereen wat het maximaal aantal te behalen punten is. Direct nadat het aantal te behalen punten is genoemd roept hij een getal tussen de 0-25 (0-5-10-15-20 of 25) en op dat moment steekt iedereen zijn hand uit, gesloten of open. Als het totaal aantal punten overeen komt met het aantal punten dat de spelers roept goed is dan is hij uit het spel. Op het moment dat speler 1 is geweest, begint direct speler 2 etc. etc.

Uiteindelijk zullen er 2 spelers overblijven en als snel heeft 1 iemand verloren. Dit spel speel je normaal gezien met bier en degene die verliest moet zijn biertje in 1x leegdrinken (ad fundum).

Hopelijk kunnen wij snel een instructievideo op ons Youtube kanaal plaatsen, zodat het nog eenvoudig wordt op dit spel te spelen. Veel plezier!

 

%d bloggers liken dit: