Bron: http://www.fhm.nl/redactie/11905/dit-zijn-antikatermiddelen-die-echt-werken.aspx

Het maakt niet of je pas net je eerste slokjes bier neemt of dat je al jaren een fervent alcoholist bent, iedereen heeft wel eens te maken met een kater. En sinds dat de kater bestaat zijn er mensen geweest die van alles proberen om deze kater te bestrijden. Misschien ken je zelf wat trucs die redelijk werken, maar om jou een handje te helpen, voor een zo katerloos mogelijk leven, hebben we hier wat tips voor je.

Peer en perensap
Had je verwacht dat de peer een wonderlijk antikatermiddel zou zijn? Volgens een studie uit Australië kan het eten van een peer of het drinken van perensap, de nacht voordat je veel gaat drinken, ervoor zorgen dat je geen of nauwelijks een kater hebt.

Asperges
In een studie uit 2009 beweren wetenschappers dat er bepaalde aminozuren in asperges zitten die een goede neutralisator zijn van alcohol. Deze aminozuren zorgen er in zijn essentie dus voor dat de drank sneller je systeem verlaat, en dat is wat je wilt.

Sporten
Het is zo ongeveer het laatste waar je zin in hebt, maar studies bewijzen dat even goed gaan zweten ervoor zorgt dat je kater minder wordt. Je hoeft echt geen marathon op hoog tempo te rennen maar je gehele gezondheid gaat wel goed op een beetje sport.

Gember
Dit goedje zit vol met magnesium en zink. Van gember is ook bekend dat het je maag kalmeert en het bevat chromium, dat zorgt er weer ervoor dat je minder last hebt van rillingen, koorts en veel zweten.

Een volle maag
Dit weet iedereen wel. Het gaat hierbij erom dat je vóór dat jij jezelf gaat bezatten veel en vet voedsel eet. Met een volle maag neem je alcohol minder snel op en daardoor wordt je minder dronken en dus heb je ook een minder heftige kater. Vergeet uiteraard ook niet om genoeg water te drinken want van alcohol droog je uit.